sreda, 14. februar 2018

Različni načini in izvedbe nošenja šalov

Različni modni šali nadvse dopolnjujejo vaš outfit. Z njimi lahko hitro postanete prava modna ikona, v kolikor jih znate pravilno nositi. Pri izbiri nista pomembna zgolj barva in velikost šala, temveč tudi material. Večina deklet izbira velike in razkošne različice, saj so le-te izjemno opazne in elegantno dopolnjujejo vsako izbiro oblačil. Preproste kavbojke in potiskane majice z dolgimi rokavi polepšate in dopolnite z razkošnim večbarvnim pletenim šalom. Na ta način tudi bolj preprosta oblačila postanejo zanimiva. Vsi modni šali se lahko nosijo na različne načine. Lahko so samo elegantno nameščeni okoli ramen, zavezani v preprost vozel ali pa prepleteni v dovršen vzorec. Vse je odvisno od vaše spretnosti in volje.



Trije pomembni dejavniki pri izbiri

Kateri modni šali vam najbolje pristajajo, je odvisno od vaše izbire preostanka oblačil. Dejavniki izbire so velikost, material in barva. Izberite čim večjo in čim razkošnejšo različico, saj vas bo slednja najbolj ogrela in obenem bo nudila največ učinka na preostanek oblačil.



Izberite tudi različne oblike pletenja, kjer so modni šali bodisi povsem okrogli, pravokotni ali mešane oblike. Material je pomemben zato, ker so modni šali odeti neposredno okoli vašega vratu in so cel dan v stiku s kožo. Nikakor ne želite imeti izpuščajev zaradi grobih materialov. Izberite nežno volno, svilo, kašmir ali pa kvaliteten poliester. Pri izbiri barve bodite bolj drzni in razpršite otožne zimske dni. Barva šala naj bo drugačna od barve plašča, hlač ali krila. V primeru, da so druge barve oblačil zelo žive, naj bodo modni šali v bolj nevtralnih barvah.

Ne pozabite na vzorce

Vzorci so tisti, ki poskrbijo, da so modni šali zelo opazni. Izberite zelo opazno barvito različico, v kolikor je preostanek oblačil v nevtralnih ali enobarvnih odtenkih. Posezite na primer po kockastem, črtastem ali rožastem vzorcu, v kolikor je plašč enobarven in nevtralen. Črtaste vzorce na majici lahko kombinirate tudi s pikčastim vzorcem na drugih modnih dodatkih.



Pomembno je samo, da se vsi barvni odtenki dopolnjujejo in si niso popolnoma nasprotni. Obenem pa morajo biti modni šali malo drugačnega odtenka od ostalih dodatkov, saj bodo samo tako resnično izstopali.

Preberite tudi: Modni izziv z espadrilami

Ni komentarjev:

Objavite komentar