petek, 11. september 2015

Krema proti celulitu

Pravijo, da je celulit gensko pogojen, torej se mu je izjemno težko izogniti, vendar pa zagotovo velja, da lahko ob primerni telesni teži vsaj delno nadziramo njegov nastanek. Popolnoma mu ne morejo uiti niti ženske, ki sicer veljajo za vitke, in to marsikatero zelo moti, zato so predvsem pred nastopom poletne sezone precej priljubljeni razni načini odpravljanja celulita. Nekatere ženske se odločijo za profesionalno pomoč pri odpravljanju celulita v kozmetičnih in masažnih salonih, druge pa si želijo za odpravo pomarančne kože poskrbeti kar doma. Tudi to je seveda v določeni meri možno in uspešno, vsekakor pa ni dovolj, da se zgolj kupi krema proti celulitu.

Vsaka krema proti celulitu v svojih oglasih ponuja rezultate, ki so prenapihnjeni – v skupino, ki jo testirajo in na podlagi katere obljubljajo rezultate, namreč umestijo zgolj ženske, pri katerih je že glede na njihovo postavo videti, da se lahko odpravi velik del celulita. Ampak, saj veste, če bi povedali koliko celulita lahko izgubi povsem povprečna ženska, si ob ogledu oglasa ne bi nikoli rekli: »Joj, tole pa zares deluje!«
Pri zaupanju temu, kaj krema proti celulitu obljublja, bodite torej previdni.
Pred nakupom tudi vedno preverite, kaj krema vsebuje oziroma kako deluje na prizadeta mesta. Naj bi dejansko »topila« maščobo in poskrbela za odvajanje vode iz tkiv? Bo namesto tega zgolj za nekaj časa napela kožo?

Ko je krema pri vas doma, pa se je treba seveda lotiti uporabe po navodilih. Za vse kreme proti celulitu, ki imajo dejansko možnost delovati, velja, da jih je treba v kožo dobro vtreti oziroma vmasirati. Masaža ni potrebna zgolj zato, da bi se krema dobro vpila v kožo, temveč predvsem iz drugega razloga – zato, ker ta hkrati stimulira podkožje in pomaga pri delovanju kreme. Najbolje je torej, da vam pri vtiranju kreme proti celulitu pomaga partner in hkrati poskrbi za dobro masažo, ki naj poteka od spodnjega dela stegen proti zadnjici, torej od spodaj navzgor oziroma proti srcu.
Kako pogosto naj se uporablja krema proti celulitu, je odvisno od tega, za kakšno kremo gre. Zvečer, po prhanju, si lahko privoščite tudi uporabo kreme, ki naredi na koži debelejši sloj, ki se kasneje prične luščiti (delajo se svaljki,), če želite kremo uporabiti tudi zjutraj, pa se velja takšnim izogniti. Izberite kremo, ki se hitro in dobro vpije, da ne bo povzročala madežev na oblačilih. Če imate kremo, ki tvori plast, ali pa takšno, s katero naj bi se sicer namazali zgolj pred spanjem, je najbolje, da zjutraj uporabite tako imenovano maslo za telo oziroma bogat losjon ali mleko za telo, ki skrbi za učvrstitev kože.
In kdaj naj bi bili vidni rezultati? Da bi se s pomočjo kreme dejansko znebili celulita, en lonček mazila dejansko ne bo dovolj. Kremo morate nanašati vsaj tri tedne oziroma še več, da lahko pričnete govoriti o njenih učinkih. Vsekakor bodo ti hitrejši in bolj opazni, če se boste zraven tudi veliko gibali, uživali dovolj tekočine (vode ali zelenega čaja,), in se prehranjevali na zdrav način ter tudi tako poskrbeli za boljši mišični tonus, razstrupljanje telesa, ter manj maščobnih oblog.

Krema za gube je lahko izjemno draga. Pa je to res? Preberite si članek na to temo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar